Resultaten

Terugblik 2020

Onze brede dienstverlening is tijdens de Corona crisis voor werknemers, werkzoekenden en ook werkgevers weer succesvol gebleken. Met enige regelmaat hebben we in een snel tempo moeten aanpassen aan de wisselende maatregelen en beperkingen in de grensstreek. We zijn creatiever geworden in het bedenken van digitale oplossingen voor onze dienstverlening. Echter tegelijkertijd realiseren we ons dat het persoonlijke contact nog steeds van belang blijft. We starten 2021 zoals we 2020 hebben afgerond met het voortzetten van onze digitale dienstverlening. Zodra we weer fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren, gaan we dat zeker inregelen. Voor nu blikken we terug op enkele resultaten van vorig jaar.

Sterke troef

Sinds de lancering van GrensMatch kunnen we zeker en vast concluderen dat er ruimte is voor deze tool op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. In 2020 is het aantal abonnees gegroeid tot meer dan 600 werkzoekenden en meer dan 200 werkgevers in BelgiĆ« en Nederland. Daarnaast hebben we de mogelijkheid gelanceerd voor studenten om zich in te schrijven. Werknemers en werkzoekenden op zoek naar een nieuwe uitdaging alsook studenten op zoek naar een stageplaats voorzien we van informatie over de effecten van een toekomstige tewerkstelling over de grens. Werkgevers willen we dan ook aansporen om te blijven investeren in het arbeidspotentieel in onze grensstreek door o.a. leerwerk trajecten aan te bieden maar ook om daarmee kennis te maken via de GrensMatch app. Maak een profiel aan vandaag en ontmoet onze gemotiveerde kandidaten die bereid zijn om over de grens te werken.

2.078 keer waardevol advies

In 2020 zijn de Eures vakbondsadviseurs wederom onmisbaar geweest voor het bevorderen van eerlijke arbeidsmobiliteit voor werkzoekenden en werknemers in de grensstreek. In totaal werden er 2.078 contactmomenten geregistreerd waarbij er informatie en advies is gegeven over arbeidsrecht, belasting en sociale zekerheid, ziektekostenverzekeringen, werkeloosheidsuitkeringen, gezinstoeslagen en pensioenen. Daarnaast is de informatieve website Werken Over de Grens permanent geactualiseerd aan de hand van de Corona ontwikkelingen met als gevolg ruim 20,000 bezoekers. In 2021 wordt de persoonlijke en digitale dienstverlening voortgezet.

Expertsessies voorzien in ondersteuning van uitkering naar werk

In 2020 hebben de Eures-Expertsessies* 39 gemotiveerde werkzoekenden ondersteund bij de overgang van uitkering naar werk over de grens. De bijeenkomsten zijn voor het eerst ook in online vorm aangeboden naar volle tevredenheid van onze klanten. Door de grote vraag naar deze service wordt deze dienstverlening in 2021 gecontinueerd. Ben jij een startende grensarbeider of ben je net gestart met werken over de grens en heb je vragen over de aspecten van grensarbeid waar je rekening mee moet houden dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. De planning van de Expertsessies is terug te vinden op onze events pagina. 

* De Eures-Expertsessies worden uitgevoerd door bevoegde instanties: VDAB, Belastingdienst, UWV en SVB.

Werk jij over de grens en wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Deze en andere activiteiten worden gepubliceerd op de eventkalender. Bekijk de eventkalender.