Betrouwbaar advies

Het zoeken van werk over de grens vergroot je kans op het vinden van een baan die bij je past. Je bouwt een internationale carrière op en je competenties worden verrijkt. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Want er zijn nu eenmaal verschillen in wet- en regelgeving tussen Vlaanderen en Nederland.

Wat houdt werken over de grens in?

Er zijn talloze organisaties en initiatieven die advies geven aan werkzoekenden en werkgevers over grensarbeid. En dat is alleen maar goed. Maar voordat je de stap echt gaat nemen zorg dan dat je je laat adviseren door een betrouwbare instantie als Eures.

Eures adviseurs zijn specialisten op het gebied van grensarbeid. Ze geven antwoord op al je vragen over loon en belasting, ziektekosten, pensioen, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Meestal geven onze adviseurs zelf antwoord, maar indien nodig verwijzen ze door naar bevoegde instanties.

Wil je contact met een Eures adviseur? Bekijk dan de contactpagina. Onze Eures adviseurs staan je graag te woord.

Inkomensbelasting wordt betaald in het werkland. Let op bij werken in beide landen. Het land waarin belasting wordt betaald, kan verschuiven naar het woonland.

Sociale zekerheid wordt afgedragen in het werkland. Werk je meer als 25% van de tijd in het woonland (thuiswerken telt mee) dan vindt de afdracht in het woonland plaats.

Een online advies over de aspecten van grensarbeid waar je rekening moet houden is mogelijk. Kijk op www.grensinfo.nl en vul je situatie in voor gerichte informatie.

Websites met betrouwbare informatie over rekruteren en werken over de grens

www.werkenoverdegrens.eu

www.eures-nederland.nl

www.workinflanders.be

www.eures.europa.eu

Werkzoekend in Nederland en wil je in België werken? In ons handig overzicht kan je alvast kennis nemen van de aspecten van grensarbeid waarmee rekening moet worden gehouden.

Werkzoekend in België en wil je in Nederland gaan werken? In ons handig overzicht kan je alvast kennis nemen van de aspecten van grensarbeid waarmee rekening moet worden gehouden.