Europese erkenning voor de Expertsessies

Als EURES-adviseurs krijgen we vaak te horen “Ja, ik wil over de grens werken, maar wat moet ik dan allemaal regelen?”. Een heel begrijpelijke reactie want je moet je goed laten informeren en er zijn best wat organisaties waar je contact mee moet leggen. Wat als we het nou eens omdraaien en die organisaties naar jou laten komen? Allemaal, op één dag, onder één dak?

Zo is 6 jaar geleden het idee van onze EURES Expertsessie ontstaan. En zo organiseren we het ook nu nog, een aantal keer per jaar. Omdat er volop vraag naar is en omdat onze klanten de sessie waarderen met gemiddeld een 9! En deze maand hebben we ook nog een Europese erkenning ontvangen van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) voor deze bijzondere vorm van dienstverlening.  

Wat houdt het in?

In één ochtend of middag worden (toekomstige) grenswerkers uit Zeeland, West-Brabant of uit België volledig op maat geïnformeerd over alles waar ze rekening mee moeten houden. Onder één dak vinden ze experts van:

  • De Belastingdienst (grensoverschrijdend Werken en ondernemen)
  • De Sociale Verzekeringsbank (Bureau Belgische Zaken)
  • UWV Bijzondere Zaken
  • Een Nederlandse of Belgische Vakbond (arbeidsrechtelijke zaken)
  • Én een EURES Adviseur (UWV of Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling).

Houd onze events pagina in de gaten voor de eerstvolgende sessie. Heb je in de tussentijd vragen, stuur deze per e-mail naar ons toe.