Help je mee met het ontwikkelen van onze online tools?

Het is vaak lastig voor werkgevers en werkzoekenden om goede informatie te krijgen over CV-profielen en vacatures in de grensstreek. Je kan daarvoor terecht bij de websites van VDAB en UWV. Echter, als je ook over de landsgrenzen op zoek bent naar werk of een kandidaat is het heel lastig om de juiste informatie te vinden op de vele beschikbare websites.

Om meer arbeidsmobiliteit over de Vlaams-Nederlandse grens te verkrijgen en een betere aansluiting van vraag naar en aanbod van werk in grensregio’s is het nodig arbeidsmarktinformatie op maat te kunnen aanbieden. Daarmee zijn we momenteel volop bezig door o.a. een aantal dashboards te ontwikkelen. Voor werkzoekenden willen we de belangrijke baneninformatie beschikbaar maken zodat ze op geschikte vacatures kunnen reageren. Werkgevers willen we voorzien van heldere grensoverschrijdende arbeidsmarktinformatie zodat er een goede match tot stand wordt gebracht tussen werkgever en werkzoekende.

Van de zomer is een eerste prototype van dit dashboard getest en is nu de eindstreep in zicht. Voordat we in november live gaan, willen we opnieuw een bijeenkomst met werkzoekenden en werkgevers organiseren. Jullie zijn immers straks de bezoeker en de gebruiker van dit dashboard. We nodigen werkgevers en werkzoekenden dan ook uit voor een onlinebijeenkomst op 25 oktober. Wil je ons ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het dashboard meld je aan via onze eventspagina.