Loop niet rond met vragen over grensarbeid

Als over de grens wordt gewerkt, krijg je te maken met de wet- en regelgeving van een ander land. Het is niet altijd duidelijk wat dit persoonlijk betekent. Wat moet ik regelen, wat zijn de gevolgen? Er zijn veel verschillende loketten die grensarbeiders van informatie voorzien. Tijdens de Expertsessie krijg je echter in één ochtend- of middagsessie alle informatie die nodig is van de bevoegde experts. EURES Scheldemond organiseert op 4 december een Expertsessie zodat er een volledige informatie en advies op basis van jouw persoonlijke situatie mogelijk is.

Voor wie is de Expertsessie bedoeld?
Voor inwoners van Zeeland en Oost-Vlaanderen die al in gesprek zijn met een werkgever over de grens en die verwachten als grensarbeider (in België of Nederland) aan de slag te gaan. We richten ons ook op recent gestarte grensarbeiders en werkenden die met vragen rondlopen vanwege de Corona crisis. Tijdens de Expertsessie kunnen werkzoekenden en grensarbeiders al hun vragen stellen aan de verschillende experts van de bevoegde instanties op het gebied van grensarbeid.

Wie zijn de experts?
De experts die aanwezig zijn werken bij de bevoegde instanties en geven antwoord op vragen op het gebied van:

  • Fiscaliteit  door de Belastingdienst
  • Sociale Zekerheid door SVB/Bureau voor Belgische Zaken
  • Arbeidsrecht door de Vakbonden
  • Uitkeringszaken door UWV Bijzondere Zaken
  • Algemene advisering door VDAB en UWV Eures adviseurs

Aanmelden is verplicht en eenvoudig door een e-mail to sturen naar werkenoverdegrens@remove-this.uwv.remove-this.nl. Heb je vragen over deze bijeenkomst en/of over werken over de grens neem gerust contact met ons op.