Impact Corona op de Zeeuwse Arbeidsmarkt

De urgente vraag naar personeel gaat door alle lagen van de arbeidsmarkt en sectoren heen. Ook in tijden waarin de Corona maatregelen van kracht zijn. Voor werkgevers in Zeeland is het – op individuele basis - lastig om vacatures in te vullen. De economie is aangetrokken en de strijd om talent is losgebarsten. Daardoor is de concurrentie tussen regio’s en bedrijven enorm groot.

Zeeland staat bij veel mensen op het netvlies als vakantiebestemming, maar in veel mindere mate op het gebied van wonen, leven en werken. Onvervulde vacatures remmen de economische ontwikkeling. Daarom zetten Zeeuwse bedrijven alles op alles om vacatures te vervullen.

Het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme  heeft in opdracht van het Aanvalsteam Arbeidsmarkt onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op de Zeeuwse arbeidsmarkt. De resultaten zijn op 16 november 2020 tijdens een webinar gepresenteerd onder leiding van Gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Geïnteresseerd in de uitkomsten? Klik hier om de webinar terug te kijken.

Bron: Provincie Zeeland