Lesgeven in Zeeland!

Kom in Zeeland werken! De scholen hebben van alles te bieden meldt vandaag de PZC. Met die boodschap aan (toekomstige) leraren houdt het platform Lesgeven in Zeeland vanaf 5 oktober – de dag van de leraar - een tiendaagse van het Zeeuwse Onderwijs.

Zeeuwse scholen schreeuwen om nieuwe leraren, weet onderwijsambassadeur Gorik Hageman. "Scholen krijgen vacatures moeilijk opgevuld. In Zeeuws-Vlaanderen zijn eind vorig schooljaar vier mensen aangenomen om in te vallen op basisscholen. Zij staan nu al vast voor de klas, en de flexpool is leeg. En er lopen vijf sollicitatieprocedures”.

Veel baankansen

Het platform Lesgeven in Zeeland is begin dit jaar in het leven geroepen om meer docenten naar Zeeland te trekken. Tot nu toe werd vooral geworven in Vlaanderen. Met succes: er zijn al verschillende Belgische leraren aan de slag gegaan in Zeeland. Met de tiendaagse wil het platform het Zeeuwse onderwijs in het zonnetje zetten. "Het Zeeuwse onderwijs hoeft zich niet te verstoppen. We hebben behoorlijk wat te bieden. Er is volop opleidingsaanbod voor jonge mensen en er zijn veel baankansen”.

Ontplooi jezelf in Zeeland

In het onderwijs wordt de basis van de toekomst voor onze kinderen gelegd. Van de verlegen gezichtjes en knikkende knieën tijdens de eerste schooldag in de kleuterschool tot de stoere puberpraat in het middelbaar: als leerkracht stoom jij hen klaar voor de wereld van morgen. Je wordt omringd door collega’s die net als jij volop ervoor kiezen om constructief samen te werken, en om zo het beste uit ieder kind te halen. In een stimulerende omgeving, zonder fileleed en in de buurt van het water kan ook jij je carrièrekansen ontplooien.

Durf jij voor de klas te staan? Kijk op Lesgeven in Zeeland en kom dichterbij jouw volgende loopbaanstap.

Bron: PZC, 5 oktober 2020