Wat wordt jouw volgende loopbaanstap?

Corona houdt de wereld al bijna twee jaar lang in zijn greep. De overheidsmaatregelen om de pandemie te bestrijden en de onzekerheid over het economisch herstel hebben uiteraard een grote impact op beslissingen van werkgevers over het wel/niet aannemen van nieuw personeel. Tegelijkertijd zien we dat sommige regio’s meer openstaande vacatures hebben dan het aantal beschikbare werkzoekenden.

Zowel VDAB als UWV publiceren overzichten van beroepen die de meeste kansen bieden op een succesvolle transitie op de arbeidsmarkt. Veelal zijn er overeenkomsten maar de regio’s laten ook verschillen zien. Deze overzichten geven inzicht en ook inspiratie zodat werkzoekenden kunnen bepalen hoe de volgende stap in hun loopbaan eruit komt te zien.

Los van corona blijven er klassieke sectoren die kampen met een te kort aan personeel. De Zorg, Bouw, Techniek en IT blijven sectoren met grote aantallen openstaande vacatures. Werk je in een beroep waarvoor al langere tijd sprake is van een vermindering van werk onder andere vanwege digitalisering, vergroening en/of Corona? Wellicht is het overstappen naar een andere sector en/of beroep het overwegen waard. 

Ben je aan het oriënteren of sta je al in de startblokken? Voor meer informatie over jouw volgende loopbaanstap kijk op een van de volgende webpagina’s overstappen naar een ander beroep, loopbaanbegeleiding of welke job past bij mij? De Eures adviseurs kunnen je ook op weg helpen. Stuur ons een e-mail en we nemen contact met je op.