Overstapberoepen voor horeca personeel

Tot de coronacrisis was er volop werk in de horeca in zowel Vlaanderen als Nederland: als kok, medewerker in de bediening of in de keuken. Afgelopen zomer hebben veel horecazaken nog redelijk goed kunnen draaien, maar de sector is sterk afhankelijk van maatregelen die het coronavirus moeten indammen. Zodra de horeca weer op volle toeren kan draaien zal ook de kans op werk toenemen. Tot die tijd is het onzeker in deze sector en is het lastig om werk te vinden.

Dan kan het goed zijn om na te denken over ander werk. Maar dat is niet altijd makkelijk. Het UWV in Nederland heeft een overzicht opgesteld om je daarbij te ondersteunen en te inspireren. Het overzicht "Overstapberoepen voor de Horeca" geeft voorbeelden van overstappen die andere mensen de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Van de beroepen op de lijst is bekend dat mensen die overstap ook echt hebben gemaakt. En die overstappen zijn soms verrassend. Soms lijkt het overstapberoep ‘een stapje terug’. Of zijn de contracten of werktijden minder aantrekkelijk. Toch kunnen dit soort stappen een manier zijn om aan de slag te blijven en van daaruit verder te zoeken.

Natuurlijk is de vraag naar een beroep in de verschillende delen van de grensregio anders. En de benaming van een beroep in Nederland zal zeker en vast afwijken van een beroepstitel in Vlaanderen. Laat dat je niet tegenhouden en ga alvast je oriënteren. Op hoofdlijnen zal de inhoud wel met elkaar overeenkomen.

Heb je vragen over de werkopportuniteiten en/of wil je advies over het overstappen naar een ander beroep in de grensstreek neem gerust contact op met één van onze Eures adviseurs. Zeker in deze tijd helpen ze je graag verder op weg naar een nieuwe uitdaging.